Projecten

EUROSONIC NOORDERSLAG

050crew heeft 10 jaar naar ieders tevredenheid uitstekend werk verricht bij Eurosonic.

Wij zijn voor de editie Eurosonic 2020 niet meer van de partij.

Eurosonic / Noorderslag 2013 - Opbouw Noorderslag door 050CREW
Eurosonic / Noorderslag 2013 - Opbouw Noorderslag door 050CREW

Rhythm & Blues Night 2013 - Diverse fotografie tbv 050CREW
Rhythm & Blues Night 2013 - Diverse fotografie tbv 050CREW

SPOT/De Oosterpoort

De stad Groningen kent vele culturele en andere aantrekkelijke spots. De natuurgebieden Kardinge en Piccardthofplas, het Sportcentrum Kardinge, een fijn stadshart met mooie winkels en gezellige kroegen, landelijk bekende jongerenpodia Simplon en Vera en SPOT Groningen . SPOT/De Oosterpoort is het Noordelijke podium voor popmuziek, klassieke muziek en festivals, waaronder het bekende Noorderslag. 050Crew is er trots op de planning te verzorgen voor het technische personeel van SPOT/De Oosterpoort. Dit is uitbesteed mede door de sterk wisselende disciplines die er gevraagd worden. Het Grieg Nationaal Kamer Concours vraagt een andere benadering dan Queens of the Stone Age.

IMG_4455
IMG_4447

IMG_4164
IMG_3876

MOJO

Voor de bekendste en grootste concertpromotor en -organisator van Nederland is het prettig om te weten dat ze geen zorgen hebben over de planning van de technische crew bij hun concerten en festivals. Niet alleen qua planning en opvang bij afzeggingen, maar ook voor wat betreft de administratieve rompslomp is Mojo zorgenvrij. Bij een gemiddeld stadionconcert zijn er, naast de eigen crew van de betreffende act, toch al gauw 150 tot 200 lokale stagehands in de weer. Dit vraagt veel geregel, flexibiliteit en administratie.

IMG_4401
IMG_4325

IMG_4097
IMG_3954

STAGECO

Stageco ontstond 35 jaar geleden in het kielzog van het Rock Werchter Festival. Geboren en getogen Werchternaar Hedwig De Meyer organiseerde in de jaren ’70 een lokaal festivalletje. 
Het evenement barstte al snel uit zijn voegen en men moest op zoek naar een groter podium. Omdat het enige alternatief uit Groot-Brittannië niet voldeed aan de vereisten, besloot men er zelf maar één te bouwen. Collega-organisatoren kampten met hetzelfde probleem, waardoor Stageco ook aan hen begon te leveren. Toen Genesis in 1981 een podiumstructuur bestelde voor hun ‘Invisible Touch Tour’, werd de internationale expansie ingezet. In 1987 bestelde ook Pink Floyd een Stageco podium voor hun ‘Momentary Lapse Of Reason Tour’. De tournee nam Stageco mee naar Australië, Nieuw Zeeland en Europa en zette het bedrijf voorgoed op de kaart.Anno 2015 hanteert Stageco als payoff: If You Can Imagine It, We Can Build It.En daar is geen woord teveel mee gezegd. Daar hebben ze wel betrouwbare, collegiale, deskundige mensen bij nodig. En die worden onder meer geleverd door 050crew.

IMG_3884
IMG_3965

IMG_4052
IMG_4067