Over 050CREW

Het zal in de jaren 80 zijn geweest dat Mat Heffels, journalist, een keer een mooie opmerking plaatste in een artikel in de Muziek Expres, toen een toonaangevend blad. In de serie Het Randgebeuren schreef hij een verhaal over De Roadie (zie hier), waarvoor hij een aantal dagen letterlijk op sjouw is geweest met de crew van The Meteors. Zijn opmerking ging zelfs een eigen leven leiden. Waar ging het om? “dat de roadie een technische duvelstoejager is, die als het moet van een aardappel een zekering kan maken”

Prachtig gevonden! Maar van een aardappel kan je helemaal geen zekering maken. De gedachte erachter, die bevalt ons wel. Onmogelijk bestaat niet. En zo denken wij bij 050crew ook.

365 dagen per jaar (soms 366), 24 uur per dag, 7 dagen per week zijn wij graag bereid om onze opdrachtgevers te ontzorgen en onze mensen bij te staan.

Onze specialiteit is de crew
Ons grootste geheim is misschien wel dat wij door oprechte betrokkenheid onze mensen kennen, waardoor wij weten wie waar waarom op zijn of haar plaats is. Wij weten wat ze beheersen en, ook belangrijk, wat ze niet beheersen. Dus wij zorgen voor de juiste mensen op de juiste plek. Op tijd en betrouwbaar.

Stagehands, stagemanagers, podiumbouwers, ground riggers, tentenbouwers, gekwalificeerde geluidstechnici, gekwalificeerde lichttechnici, backliners, coördinatoren, standbouwers, merchandiseverkopers, you name it.
Wat doen we niet? Security. Daar zijn andere, daarin gespecialiseerde bedrijven voor. Desgewenst leggen we wel graag het contact.Of de opdracht nu bestaat uit het regelen van 1 stagehand voor het jongerencentrum in Ergenshuizen of de complete crew inclusief alle specialisten voor een concert in de Arena, onze passie en inzet is gelijk. Wij beseffen namelijk dat zonder optredens in het jongerencentrum in Ergenshuizen er ook geen concerten in de Arena zijn. Zonder basis is er geen top. Dat geldt zowel voor die ene stagehand, die daar weer ervaring opdoet, als de bands die er spelen en de mensen die het organiseren. Toen op 16 oktober 1980 U2 in VERA in Groningen haar tweede concert in Nederland gaf was dat echt niet uitverkocht. Maar daar is wel mede de basis gelegd voor de groei van U2. En daarom werken wij net zo graag mee aan kleine evenementen als aan mega-evenementen, zoals de U2 concerten in de Arena en de Ziggo Dome.

Onze organisatie staat als een huis.
De kapitein op ons schip is Karen Bezema. Zeer goed ingevoerd met een brok ervaring waar je u tegen zegt; Karen krijgen ze niet gek. Na jarenlang leiding gegeven te hebben aan het kantoor Groningen van good old Jan Hartman is zij in januari 2012 begonnen met 050crew, in de praktijk als voortzetting van het uitzendburo van Hartman. Tot op de dag van vandaag verzorgen Karen en Jan nog samen de crewplanning voor Mojo, dus dat e.e.a. in goede harmonie is gegaan spreekt voor zich. Karen wordt bijgestaan door een vaste kantoorbrigade en in drukke tijden wordt er een beroep gedaan op meerdere oproepkrachten, die ook graag hun steen bijdragen. (Geen steentje, het is geen sinecure).

Oproepkrachten. Dat is de core-business van 050crew. Voor festivals, concerten, beurzen. Alles waar publiek bij komt kijken.